Biblia: “Crearea” / “Facerea” omului prin inginerie genetică

Bibliografia este aceeaşi :

Articolul de faţă este traducere adaptată din materialul de referinţă [4], mai puţin paragraful marcat ca fiind din [3].

TSELEM
Toate traducerile ‘tradiţionale’ ale Bibliei spun că am fost creaţi “după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”. (n.tr. Să ne reamintim din articolele anterioare că acolo unde găsim termenul Dumnezeu în scrierile originale era Elohim, despre care nu se ştie mare lucru. Interesant că în Biblia Ortodoxă scrie “după chipul şi după asemănarea Noastră“.) Traducerea Literală ne spune că am fost creaţi folosind TSELEM al Elohim-ului. De fapt Biblia zice că am fost creaţi “după asemănarea Elohim-ului“ dar “cu ceva material care conţine imaginea lui”. Dicţionarele ebraice editate de rabini spun că TSELEM derivă din verbul TSALAM care înseamnă “a tăia (afară) din” / “a extirpa”. Deci, Biblia zice de fapt că, am fost făcuţi folosind o anumită cantitate de material extirpat care conţine imaginea Elohim-ului. Evident că ne gândim la ADN!

Foarte probabil ca această poveste biblică să fie rezumatul poveştilor de pe tăbliţele sumeriene, în special “Enuma Elish”, unde se vorbeşte despre mitul creaţiei. Însă sumerienii s-au exprimat mult mai precis decât Biblia, pentru că niciodată nu s-au gândit să creeze o religie. Ei nu au construit nici un templu şi nu au vorbit de Zei în sensul în care o facem noi. Cu siguranţă îi respectau şi probabil le era frică de ei pentru că evident aceştia deţineau o cunoaştere şi o tehnologie mult mai avansată şi ca urmare erau mai puternici. Dar nu îi considerau Zei în sensul în care au fost consideraţi pe urmă.

(Dumne/)Zeu(i) infailibil(i)?
Deci, sumerienii ştiind că aceştia nu erau Zei infailibili, nu au avut nici un fel de scrupule să vorbească despre erorile / greşelile acestora. Ei ne povestesc, cu acurateţe mai mare decât ‘gândirea monoteistă’, inserată ulterior în Biblie, că indivizii aceştia au făcut o grămadă de încercări eşuate înainte să obţină sclavul perfect. Adică au făcut multe greşeli!

Dacă vă amintiţi de povestea oii clonate Dolly, la un moment dat apare ştirea că într-un laborator din Edinburgh s-a reuşit clonarea unei oi, DAR nu ni s-a spus că au avut 240 de încercări nereuşite înainte să obţină clona perfectă. Nu e un număr inventat şi este de înţeles că au făcut 240 de experimente eronate până au obţinut produsul final dorit. La fel s-a întâmplat şi cu clonele produse de Zeii sumerieni… una nu putea reţine urina, alta nu putea închide ochii, alta avea coloana strâmbă, alta nu avea organe genitale, alta nu putea mânca etc. Se pare că cea mai oribilă clonă o fost creată tocmai cu sângele / materialul genetic al lui Enki, şeful zeilor… relatează tăbliţele sumeriene, conform lui Giovanni Pettinato. Nu vorbim de un sumerolog ‘alternativ’ cum ar fi Zacharia Sitchin (n.tr sursă de inspiraţie pentru mulţi căutători), ci de un academician, preşedintele Comisiei Europene pentru crearea unui dicţionar Sumerian, deci o autoritate mondială indiscutabilă. 

Nimeni nu este atât de prost încât să ‘creeze’/ inventeze astfel de zei, să-i adore şi în acelaşi timp să zică despre ei că  ne-au creat prin ‘încercare şi eroare’ deşi puteau pocni din degete şi se făcea.

‘Să pretindem că Biblia spune o poveste concretă. Din fericire o parte a ştiinţei oficiale consideră în mod serios idea că Biblia spune o poveste adevărată, mai ales în ceea ce priveşte modul în care am fost creaţi, prin inginerie genetică. Să ne amintim de clonarea oiţei Dolly în 1997. Acest lucru a determinat evident probleme etice ridicate de posibilitatea clonării umane. Ca urmare au fost intervievaţi filozofi, gânditori, experţi de bioetică, oameni de ştiinţă, reprezentanţi religioşi etc. Când i-au intervievat pe rabini… ştiţi ce a spus profesorul Safran, profesor de medicină etică la Universitatea Ebraică din Ierusalim: Clonare? Care-i problema? Biblia a ştiut dintotdeauna despre aşa ceva, doar vedeţi crearea lui Adam şi Eva”. Ei au ştiut dintotdeauna că Biblia spune asta. Dintotdeauna. La acel forum de care vă spuneam mai devreme scriau „evreii au ştiut dintotdeauna că Biblia vorbeşte despre inginerie genetică, prin TALMUD”’.[3]

OLARUL
Foarte probabil ca sumerienii să ne fi spus povestea aşa cum a fost (evident cu instrumentele ligvistice, conceptuale şi culturale de care dispuneau), iar Biblia a făcut un rezumat, sau mai bine zis două deoarece ştiţi că legat de facerea omului (‘facerea’, deoarece ‘crearea’ este un termen total greşit) există povestea de mai sus şi cea în care Dumnezeu este prezentat ca olar, care modelează lut / argilă, nu-i aşa? Geneticienii cunosc importanţa argilei ca şi catalizator în procesul de combinare a acizilor nucleici, ADN şi ARN. Ca urmare povestea în care Dumnezeu este prezentat ca olar nu este deloc mitică. Este de fapt aceeaşi poveste văzută din altă perspectivă. În timp ce prima poveste ne spune că am fost creaţi din TSELEM-ul (ADN-ul) Elohim-ului, a doua poveste ne spune că Elohimii au acţionat asupra AFAR-ului adică asupra prafului sau argilei prezente pe Pământ. AFAR vine din acadianul TIKIT şi are două semnificaţii, ‘argilă’/lut şi ‘ceva ce conţine forma’, deoarece argila / lutul poate fi modelat şi poate păstra o formă. Deci această a doua poveste este văzută din punctul de vedere al ADN-ului umanoid care era prezent pe Pământ.

Astfel, cele două poveşti considerate tradiţional diferite, deoarece nu puteau fi explicate din punct de vedere teologic, interpretate în acest fel şi mai ales în paralel cu poveştile sumeriene ne relatează de fapt o singură poveste! Nu există nici o contradicţie, din contră, ele se completează.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s