CE este ADEVĂRUL ?!

ADEVĂRUL este INFORMAŢIE

Adevărul este de două feluri:

Adevăr Obiectiv, Impersonal, Imuabil, ABSOLUT : informaţie privind legile de funcţionare a Creaţiei, ‘istoria’ ca şir de evenimente fără nici un fel de interpretare!

TOATE Structurile Creaţiei Originale sunt dotate cu mecanisme care îndeplinesc funcţia de înregistrare a experienţei proprii. De ex. memoria Akashică de care sunt sigur că aţi mai auzit. Dar aceasta nu este singura. Fiecare nivel de structurare a Creaţiei are o astfel de memorie. În anumite condiţii accesul la aceste înregistrări este posibil! Chiar şi noi, fiinţele care animăm Creaţia, avem astfel de structuri care înregistrează ‘istoria’ noastră personală, doar că am pierdut capacitatea de a le accesa. (de aici şi poveştile care spun că fiecare acţiune a noastră este înregistrată ‘într-o carte’… :))

Adevăr Subiectiv, Personal, Relativ: interpretarea proprie a informaţiei (adică a Adevărului obiectiv), punctul de vedere propriu, al celor care accesează direct informaţia sau experienţa (sau a celor cărora li se relatează).

Se ştie că fiecare individ care participă la acelaşi eveniment îl percepe diferit de ceilalţi participanţi. Printre motive putem enumera: experienţele anterioare, modul de gândire, starea emoţională de moment etc… Fiecare va avea adevărul lui personal deşi acesta va fi doar ‘relativ’ asemănător cu celelalte. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul expunerii la informaţii privind lucruri şi evenimente la care nu am participat.

Deci iată că dilema privind existenţa sau nu a unui Adevăr Absolut s-a evaporat… Ideea că nu ar exista un adevăr absolut a fost intenţionat diseminată pentru a lăsa loc de manevră şi a justifica acţiuni pe baza adevărului personal!

Pe măsură ce conştiinţa individului elevează acesta devine capabil să acceseze şi să cuprindă ‘mai mult adevăr’. Elevarea conştiinţei individului înseamnă accesarea unor nivele superioare ale conştiinţei din care s-a desprins pentru a se manifesta în ‘lume’ şi manifestarea acelei conştiinţe prin gânduri, vorbe, fapte. Implicit, pe traseu, se produce o transformare a modului în care acesta interpretează informaţia / vede lumea… adevărul personal tinde spre cel impersonal! Mai pe româneşte: devine tot mai capabil să înţeleagă şi alte, tot mai multe, puncte de vedere 😉

Căutarea adevărului se încheie când Adevărul Personal devine una cu Adevărul Impersonal presupunând pe lângă aflarea informaţiei şi transformarea conştiinţei spre Acceptarea şi IUBIREA NECONDIŢIONATĂ a TOT CE ESTE!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s