‘Programul oficial’ – Realitatea consensuală

Un citat revelator care se leagă perfect de articolele anterioare. Pune în lumină nereguli ale realităţii noastre actuale, aşa cum o acceptăm, credem că trebuie să fie şi cum o construim prin participarea inconştientă conform programării la care am fost supuşi…

“Să aruncăm o privire la cultura voastră americană (asta în contextul faptului că autoarea este din statele unite, dar putem extrapola cel puţin la toate societăţile de model ‘vestic’, deci şi nouă românilor 😉 ) – cel mai bun exemplu de cetăţenie liberă şi sistem întreprinzător de pe planetă în prezent. Care credeţi că este gândirea ‘normei’, cum funcţionează omul ‘obişnuit’ în acest sistem? Ne referim aici la mintea ‘tribală’, la cultură, la ‘realitatea consensuală’. În viziunea ‘oficială’ asupra lucrurilor (acele idei perpetuate prin media, prin instituţiile sociale, de afaceri şi religioase şi prin şcolile voastre), sunteţi învăţaţi să credeţi că anumite lucruri sunt adevărate, iar altele nu sunt adevărate; anumite comportamente sunt acceptabile, altele nu; şi că anumite idei sunt valide, altele nu. Sunteţi educaţi să priviţi realitatea şi să vă definiţi într-un anumit fel pentru a fi acceptabili, funcţionali şi ‘normali’ în cadrul limitărilor voastre culturale. Vom numi aceste puncte de vedere şi definiţii ‘programul de bază’ după care cetăţenii voştrii funcţionează.

În reţeau complexă de teologii şi ideologii ale sistemelor voastre de credinţă există idei centrale sau credinţe esenţiale, pe care toate celelalte credinţe sunt stivuite şi din care reies celelalte credinţe (mai) superficiale. Majoritatea oamenilor funcţionează automat pe acest program de bază de credinţe impuse cultural. Programul, elementele sale esenţiale şi chiar şi cunoaşterea faptului că programul există, operează pe nivele pe care le-aţi numi ‘subconştiente’. Asta implică faptul că aceste programe interne vă conduc ele, în loc să le dirijaţi sau să le alegeţi voi conştient. Deci, ca indivizi, nu deţineţi puterea voastră personală. Nu sunteţi împuterniciţi, ci mai degrabă privaţi de putere, deoarece aceste programe subconştiente conduc activităţile sistemelor voastre mentale, emoţionale şi fizice.

În această Eră a Iluminării parte din vindecarea voastră, parte din provocarea voastră evolutivă, este să revendicaţi această putere, accesaţi acele programe ascunse şi obţineţi suveranitate asupra acelor porţiuni ascunse ale identităţii voastre. În acest fel veţi deveni iluminaţi, puternici şi liberi să alegeţi conştient ideile şi credinţele care dirijează tiparele forţelor voastre interioare. Acum vă întrebăm: vă învaţă realitatea voastră convenţională, consensuală despre aceste lucruri?

  • Învăţaţi din copilărie că sunteţi fiinţe multidimensionale binecuvântate aici pentru a vă manifesta suveranitatea personală?
  • Sunteţi învăţaţi că sunteţi meniţi să fiţi puternici, împliniţi şi liberi?
  • Vă pregăteşte educaţia voastră să lucraţi cooperativ în co-creere cu alţii, sau vă învaţă să vă separaţi de ceilalţi şi să concuraţi pentru recompense limitate?
  • Ideile celor din jurul vostru vă conving că lumea este un loc sigur şi fericit, sau vă sugerează că lumea este rece şi periculoasă?
  • Sunteţi antrenaţi să vă apropiaţi de ceilalţi oameni cu încredere, sau să fiţi suspicioşi, să vă protejaţi şi să vă retrageţi cu frică?
  • Sunteţi educaţi să vă iubiţi corpurile, pe voi înşivă şi pe alţii, sau să judecaţi şi să condamnaţi?
  • Sunteţi învăţaţi, prin ideile convenţionale, căile iubirii, ale frăţiei cooperative şi co-creative?

Răspunsul la aceste întrebări este un ‘NU’ evident. Ajunge să examinaţi ziarele, emisiunile tv zilnice, sau să vă înscrieţi la o şcoală de afaceri. Ce atitudini şi aluzii subtile sugerează? Programul vostru oficial vă spune că oriunde aţi fi sunteţi neajutoraţi şi victimizaţi de forţe dincolo de controlul vostru, că lumea este un loc dur şi rece cu resurse limitate pentru care trebuie să concuraţi, că corpurile voastre sunt vulnerabile şi incapabile să se protejeze împotriva bolilor, că omenirea este haotică sau ‘păcătoasă’ şi natura umană nu este demnă de încredere. Sunteţi dresaţi prin repetiţie şi întărire constantă că ‘nu este suficient’ şi să aveţi întotdeauna nevoie de mai mult, şi că voi nu sunteţi suficient de… draguţi, deştepţi, puternici, rapizi, bogaţi sau buni. Sunteţi învăţaţi, întocmai precum au fost părinţii voştri, să credeţi că sunteţi doar ceea ce există între vârful capului şi vârfurile degetelor de la picioare. Sunteţi educaţi să puneţi la îndoială sinele, să vă fie frică de el, să-l pedepsiţi şi să vă puneţi încrederea în autorităţi sau ‘experţi’ din afara voastră. Sunteţi învăţaţi să vă doriţi puterea dar să vă fie frică de ea şi să vă temeţi că nu o puteţi manevra înţelept.

Emoţia este putere, şi astfel este de aşteptat ca în acest program să fiţi învăţaţi să invalidaţi şi să reprimaţi cunoaşterea emoţională. Intuiţiile şi simţurile superioare vă dau acces direct la putere şi cunoaştere superioare. Iar voi sunteţi învăţaţi să negaţi, să devalorizaţi, să renegaţi, să discreditaţi şi să vă fie frică de percepţia şi cunoaşterea intuitivă.

Vă sună de parcă acest program ‘oficial’ este conceput să vă ajute să deveniţi împuterniciţi sau liberi? Sunteţi programaţi să credeţi că ceea ce este în exterior este mai important decât ceea ce este în interior şi să vă distrageţi continuu cu aspectele exterioare, mai importante, ale realităţii. Vă încurajează programul vostru convenţional să priviţi în interior pentru răspunsuri, să descoperiţi puterea voastră înnăscută de a crea schimbare sau să petreceţi timp explorând frontiera vastă, necartografiată, care există ‘între urechile voastre’? ‘Americanul mediu’ este mult prea ocupat, supraîncărcat sau distras pentru a-şi face timp să exploreze sinele, orice altceva pare ‘mai important’. Şi mulţi sunt mult prea ‘înguşti la minte’ pentru a recunoaşte că sinele este o mare necunoscută, şi prea înfricoşaţi să se apropie de psihicul interior cu o minte deschisă.

În programul vostru actual de realitate consensuală sunteţi antrenaţi din copilărie să vă deziceţi de sine, să vă subjugaţi autorităţilor exterioare vouă şi să proiectaţi puterea voastră personală în afară, asupra altor oameni sau circumstanţe. De la naştere sunteţi instruiţi să acceptaţi percepţiile altora ca fiind mai valide decât cele proprii şi să ‘faceţi pe placul’ altora cu orice preţ. Sunteţi inrolaţi în şcoli concepute pentru a reduce la tăcere creativitatea şi a zdrobi identitatea personală, pentru a crea ‘elevi model’ care se supun profesorilor şi urmează regulile. Apoi intraţi într-o structură economică care vă programează suplimentar să vă supuneţi autorităţilor, să munciţi pentru alţii şi să permiteţi altora să beneficieze în proporţii inechitabile de truda şi de investiţia voastră energetică. Sunteţi educaţi că pentru a supravieţui trebuie fie să faceţi pe placul altora cu orice preţ (pentru că ei vă deţin puterea) sau să vă croiţi drum prin sistem, prin luptă, pentru a reuşi (şi a vă revendica puterea cu forţa). Sacrifică-ţi sinele, serveşte-i pe alţii, munceşte din greu, fă mai mult, cumpără mai multe, ai nevoie de mai multe… concură, insistă, produ.

Priviţi ce mesaje trimite cetăţenilor voştrii din nou şi din nou realitatea voastră consensuală şi programul de credinţe ascuns: observaţi cum sunteţi programaţi să creaţi boală în corpurile şi minţile voastre, pentru că nimeni niciodată nu v-a spus că aveţi puterea să schimbaţi programul şi să faceţi alegeri mai bune, mai sănătoase. Nimeni niciodată nu v-a spus că ‘gândurile sunt lucruri’ care crează realitatea.

Programul de bază, pe care oamenii din timpurile voastre îl urmează în mod subconştient, v-a dresat să vă închideţi minţile, şi să judecaţi, să condamnaţi şi să vă fie frică de multe dintre ideile şi tehnologiile (cum ar fi cele de dezvoltare intuitivă) care v-ar vindeca şi v-ar elibera. Vă cerem doar, de dragul evoluţiei voastre, să priviţi programul. Şi întrebaţi-vă:

Hrăneşte potenţialul uman sau îi limitează posibilităţile?

Este un program omenos care dă naştere la frăţie / fraternitate şi armonie, sau crează separare, segregare şi luptă pentru putere?

Vă permite să vă iubiţi pe voi înşivă şi pe alţii?

Vă învaţă respect pentru tot ce înseamnă viaţă?

NU.

Dragi oameni, cine credeţi că este responsabil pentru schimbarea programului? Religiile? Dumnezeu? Guvernul? Doctorii şi oamenii de ştiinţă? Birocraţia?

Acestea sunt insăşi organizaţiile şi instituţiile care beneficiază cel mai mult din păstrarea intactă a programelor autodistructive. Când oamenii se pot conduce singuri nu au nevoie de conducători (leaderi), şi când oamenii se pot auto-vindeca nu au nevoie de vindecători. Când oamenii realizează că ‘Dumnezeu’ există în ei înşişi şi că ei există în acea forţă, nu vor avea nevoie ca alţii să-i salveze.

Descoperirea, înţelegerea, vindecarea şi schimbarea programului de credinţe de bază este responsabilitatea fiecărui individ al cărui viaţă este îngropată în şi controlată de program. Şi fiecare individ care poate face cu succes schimbări conştiente şi poate crea un program de idei mai recompensator uşurează succesul celui care vine după el.”

Traducere şi adaptare din:
Voyagers I  (2nd Ed) – Ch 6 – Adjacent Earth and Zeta
Ashayana Deane

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s