Distorsiuni intenţionate ale Învăţăturilor Sacre

“De-a lungul istoriei voastre s-au făcut numeroase încercări de a vă devia de la calea voastră evolutivă de succes, de către diferite grupuri. După cum am zis, Pământul este o proprietate valoroasă în termeni universali. Învăţăturile însămânţate original (n.tr: menite să ne ajute în evoluţie şi reconectare conştientă la forurile noastre superioare, din care primul nivel este Sufletul) […] au fost puternic distorsionate. Multă informaţie a fost îndepărtată din aceste scrieri pentru a vă menţine inconştienţi. Oamenii înşişi, sub conducerea forţelor rău intenţionate, au răstălmăcit şi au reţinut aspecte cheie ale acestor învăţături de-a lungul istoriei voastre. În vremurile voastre NU EXISTĂ NICI UN TEXT RELIGIOS care să nu fi fost supus acestor manipulări. Din acest motiv vi se oferă acum multă informaţie nouă, dar chiar şi cu traducerile contemporane trebuie să fiţi atenţi la astfel de distorsiuni intenţionate.

Prin distorsiunile din tradiţiile voastre aţi fost învăţaţi să vă renegaţi / tăgăduiţi puterea personală, să vă negaţi percepţiile şi să vă distrageţi veşnic de la a privi spre interior la cunoaşterea care trăieşte în conexiunea cu Sufletul […]. Aceste distorsiuni în învăţături v-au răpit şi mai mult abilitatea de a vă conecta cu Sufletul, educându-vă în schimb să aderaţi la dictatele unor autorităţi exterioare vouă. […] În secţiuni anterioare (n.tr.: din carte) am amintit despre programul de spălare a creierului. Acest program a fost pus în mişcare de facţiunile care doresc eşecul vostru şi au făcut o treabă foarte bună în influenţarea percepţiilor voastre în aşa fel încât să aveţi prejudecăţi chiar împotriva informaţiei care v-ar oferi libertatea să creşteţi şi să evoluaţi cu succes.

Prin tradiţiile voastre aţi fost educaţi să vă supuneţi, să urmaţi orbeşte ideile altora şi să vă fie frică şi să vă îndoiţi de însăşi natura voastră umană. Aţi fost învăţaţi că sunteţi lipsiţi de putere şi nevrednici / demni de dispreţ, şi că corpul vostru este cumva rău şi întinat. NU acestea au fost învăţăturile originale! Manipulatorii au folosit porţiuni din învăţăturile originale, distorsionându-le, îndepărtându-vă de secretele păstrate în corpul vostru, alimentându-vă cu idea greşită că vă puteţi conecta cu sufletul vostru renegându-vă corpul, când, în adevăr, trebuie să vă conectaţi la Suflet prin forma biologică (/corpul fizic). Învăţăturile au fost distorsionate pentru a vă face să credeţi că puteţi “să-L găsiţi pe Dumnezeu” căutând în exteriorul vostru, sau făcând pe plac vre-unei autorităţi auto-intitulate care are puterea să vă ţină divinitatea proprie în locul vostru. Aţi fost ghidaţi să urmaţi mai degrabă “litera” decât “spiritul” legii şi legile care aţi fost învăţaţi să le urmaţi au fost cu bună ştiinţă răstălmăcite încât individul să nu-şi poată crea o conexiune personală cu Sursa.”

Traducere şi adaptare din:
Voyagers I – Ch 5 : Intentional Distortions of Sacred Teachings
Ashayana Deane

Deci Gardienii ne recomandă să păstrăm în permanenţă observatorul critic, indiferent ce (re)surse sunt la baza căii noastre spirituale, deoarece TOATE scrierile vechi (învăţăturile sacre) au fost manipulate într-o oarecare măsură, pentru a servi altor scopuri decât ale noastre. Dacă vreodată avem impresia ca nu rezonăm cu anumite idei prezentate acolo e foarte posibil să fi întâlnit o distorsiune. Este foarte important să NE PERMITEM să nu fim de acord, întru totul, cu ceea ce ni se prezintă şi să rămânem SINCERI cu noi înşine chiar daca asta zguduie din temelii fiinţa noastră! Doar acordându-ne această libertate putem să discernem în interior dacă ne reprezintă sau nu o anumită idee / învăţătură!

Mai mult, ei ne recomandă să ne folosim discernământul în raport cu ORICE‘adevăr’ care ni se prezintă, indiferent de subiect şi domeniu, în loc să acceptăm ca pe o dogmă tot ceea ce ne prezintă ‘autorităţile’ exterioare (în context fiind vorba mai mult de autorităţile religioase / spirituale… dar e valabil in orice domeniu). Un rol foarte important in inhibarea discernământului nostru l-au avut şcoala şi biserica! Adică tocmai instituţiile care s-au auto-proclamat autorităţi în educaţia noastră materială şi spirituală!!! Cam la fel este şi cu celelalte instituţii create ‘în folosul’ oamenilor! Aşa că s-ar putea să fie nevoie de puţin exerciţiu până să înceapă să ne funcţioneze discernământul, dar este un efort răsplătit din plin!

O altă concluzie foaaaarte importantă este că “nu tot ce zboară se mănâncă!” 😛 adică nu toată cunoaşterea spirituală disponibilă ‘pe piaţă’ ne este folositoare! Este indicat să o consumăm cu discernământ! Bineînţeles că totul depinde de scopurile noastre, dar vorbesc acum în numele celor care caută să-şi refacă legătura conştientă cu SINELE lui Superioare şi prin ele (deoarece sunt mai multe) cu Dumnezeu / Sursa… şi astfel să se reintegreze în Creaţie!!

Evident că afirmaţiile de mai sus nasc o mie şi una de întrebări foarte bine venite…
“say whaaat?! $%^#^” 😀 … Vă las pe voi să cugetaţi la implicaţiile lor!

Negând status quo-ul aceste afirmaţii deschid orizonturi nebănuite… şi pentru prima dată după foooarte multă vreme informaţia este disponibilă celor interesaţi! O parte va fi prezentată pe acest blog…

Să ne fie de folos!

ps: Pasajele lipsă conţin termeni şi idei care nu pot fi înţelese pe baza conştinţelor prezentate pe blog până în momentul acestei postări.

[UPDATE] De când am postat articolul simt nevoia să mai elaborez ideile…  aşa că ‘sunt nevoit’ 🙂 să completez cele spuse mai sus în următorul articol : Implicaţii ale art. Distorsiuni intenţionate ale Învăţăturilor Sacre

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s